Bellahøj - Fortællinger om en bebyggelse

 

Bellahøj - fortællinger om en bebyggelse er historien om en Danmarks første højhuse - om baggrunden, byggeteknikken, den fornemme arkitektur og det gode håndværk. Her mødte internationale modernistiske idealer den danske funktionelle tradition, og resultatet er en bebyggelse, som både er humanistisk og moderne. 

Bellahøjhusene blev opført i 1950´erne af en række fremtrædende arkitekter og med fire almene boligselskaber - AAB, AKB, fsb og SAB - som bygherrer. Bebyggelsen sammenfatter mange af de sociale, demografiske og politiske bevægelser. der prægede det danske samfund i første halvdel af de 20. århundrede og kan ses som et symbol på etableringen af den danske velfærdstat. 

Bogens beboer-portrætter dokumenterer, at glæden og stoltheden ved at bo på Bellahøj er intakt i dag. Bellahøj er et forbillede for, hvor godt det kan gøres, når samfundet samler sig i en fælles ambition om at ville noget med arkitekturen. 

Bogen er skrevet af Jannie Rosenberg Bendsen, Birgitte Kleis og Mogens Andreassen Morgen.

Den er udgivet af Strandberg Publishing og er støttet af AAB, AKB, fsb og SAB samt Statens Kunstfond, Dreyers Fond og Realdania. 

Bogen kan købes/bestilles i boghandlen med henvisning til ISBN 978-87-92894-95-3

Bogen er lagt op på denne side i pdf format.

Bellahøj - Fortællinger om en bebyggelse